80 min.
6 pers.

Amuse-bouches au maquereau

Ingrediënten

  • 2 blikjes van 118 g makreel "marinés au vin blanc et aux aromates" van la Belle-Iloise
  • 30 g verse kaas
  • 50 g wortel
  • 80 g komkommer
  • sap van een ½ roze grapefruit
  • snufje zout met piment d'Espelette
  • 4 mespuntjes gemalen komijn
  • 1 Granny Smith appel
  • verse kruiden
  • 6 kleine glaasjes

Bereiding:

Schil de wortelen en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Halveer de komkommer (en haal de zaadjes eruit) en snijd deze in kleine blokjes. Schil de appel en snijd deze ook in kleine blokjes (zonder het klokhuis). Doe de vis (zonder de olie) in een kom en maak het iets losser met een vork en meng dit met de wortel, komkommer, kaas, appel, grapefruitsap, zout met Espelette peper, gehakte kruiden en komijn. Vul de 6 kleine glaasjes met het mengsel en laat het nog ongeveer 30 minuten tot 1 uur in de koelkast staan. Garneer het gerecht met enkele blaadjes verse kruiden zoals koriander of dille.