Team Betjeman & Barton

Ons enthousiaste team staat graag voor u klaar in één van onze winkels. We voorzien u graag van een goed advies en dat blije gevoel als u met iets van ons naar huis gaat. Graag stellen we ons team aan u voor:


Wat is er fijner voor een boekenliefhebber dan werken in een theewinkel waar de namen van de diverse theesoorten klinken als boektitels: de kruidige La sagesse comme présent (mijn favoriet), Un gentleman à Deauville, Vivre les belles choses de la vie of de lieflijk geurende groene thee Parlez moi d’amour? Als klap op de vuurpijl is er de mélange Pouchkine, een Rus die geen uitleg behoeft!


Ik ben opgegroeid op het Franse platteland en voor mijn studie keerde ik terug naar mijn Nederlandse roots en kwam Betjeman & Barton op mijn pad. Inmiddels werk ik al meer dan een jaar met veel plezier in deze mooie winkel. Het leren onderscheiden van de verschillende theesoorten en het zo goed mogelijk adviseren van klanten vind ik het leukst, en mijn passie voor thee heeft mij bij mij thuis dan ook de bijnaam ''de theesnob'' opgeleverd. Een échte favoriete theesoort heb ik niet. Voor een kopje C'est une Belle Histoire ben ik altijd te porren, Autumn Blend drink ik rustig het hele jaar door, en het ontdekken (lees: beleven) van Taiwanese Oolongs and Japanse Genmaicha hebben me doen beseffen… dat ik met thee nog làng niet klaar ben. 


Mijn lievelingsthee is de Tout en Douceur, een combinatie van zwarte thee met rooibos, verveine, amandel en peer. Deze thee vinden mijn gasten ook altijd heerlijk en zelf drink ik deze thee hele dag door. Thuis zet ik meestal een grote dispenser vol zodat het hele gezin op ieder moment van de dag ervan kan genieten


Ook ik geniet graag van een kopje Tout en Douceur. Deze thee heeft altijd een verrassende smaak door de bijzondere samenstelling van darjeeling, Ceylon, rooibos, verveine, stukjes peer, geschaafde amandelen en zonnebloemblaadjes. Ook heerlijk als ijsthee. 



Ik werk in een heel gezellig team. Ik hou erg van koken en van heerlijke wijnen. Ik heb daarom een aantal jaren geleden de opleiding tot vinoloog afgerond. Smaken zijn heel belangrijk voor me. Ik heb al gemerkt dat er veel overeenkomsten zijn tussen wijn en thee wat betreft smaken: aroma’s, mondgevoel en combinatiemogelijkheden met eten. Mijn eerste ervaring met thee van Betjeman en Barton was de Denneweg melange en de Eden Rose. Ik ben nog op ontdekkingstocht en weet zeker dat ik nog veel meer tegen kom!!  


De puurheid en de eeuwenoude traditie van thee raken me. Hoe bijzonder is het dat de Camellia sinensis theeplant zo'n diversiteit aan smaken kan ontwikkelen. Tijdens mijn reizen in China en Japan ontmoette ik verschillende theeboeren die me met veel passie alles leerden over thee. Mijn liefde voor thee groeit nog iedere dag en er is niets mooier dan deze met anderen te kunnen delen.

Welke thee ik het liefst drink, is afhankelijk van het seizoen en mijn stemming. In de lente en zomer geniet ik vooral van witte thee (Yin Zhen) of groene thee (Lung Ching of White Monkey). Wanneer de herfst en winter zich aandienen, kies ik vaker voor een oolong thee zoals de Dark Pearl oolong. 


Na een ‘leven lang’ werkzaam te zijn geweest in de gezondheidszorg gooide ik ongeveer 4 jaar geleden het roer om en werd bij Betjeman & Barton shopmanager van de winkel aan de Aert van der Goesstraat.  De heerlijke en mooie theesoorten in al die vrolijk gekleurde biberons, en het adviseren van onze klanten, maken ‘het werk’ iedere dag een feestje. 

Lievelingsthee? Dat hangt af van het moment. Je kunt me wakker maken voor een mooie Darjeeling, ook de Formosa Dung Ti vert Jade is echt genieten. Een paar Jasmijn Dragon parels in zo’n mooie Zero Japan theepot gezet en je kan de hele wereld weer aan. En…..altijd goed, verveelt nooit, de melange Pouchkine Noir.


Ik werk in mijn functie als Shopmanager in de winkel aan de Denneweg. Al meer dan 20 jaar verzorg ik de etalages van onze Winkels. Het is een genot om, in combinatie met mooi servies en accessoires, onze hoogwaardige thee en lekkernijen te verkopen. Het volgen van alle trends op woon- en lifestyle gebied is mijn passie. Vandaar uit probeer ik de klanten steeds weer opnieuw te inspireren. Mijn thee favorieten zijn afhankelijk van het weer, moment van de dag, combinaties met eten. De enige thee die altijd in mijn keukenkastje moet staan is onze Pouchkine.


Ik mag me samen met mijn wederhelft Marc van Bommel de trotse eigenaar noemen van Betjeman & Barton. Ik hou van de mooie dingen in het leven, zoals genieten van mooi eten met een mooi glas wijn en tegelijkertijd ben ik een echte workaholic. Mijn passie en energie haal ik uit het harde werken in ons bedrijf met de meest mooie producten en bijzondere en positieve mensen, waar je dagelijks mee te maken krijgt. De ultieme kick voor mij is, als iets wat bijna niet haalbaar blijkt, toch haalbaar wordt. De wereld van thee is voor mij een mooie ontdekkingstocht waar je afhankelijk van het moment, je voorkeur voor thee hebt. De voorkeur gaat wel uit naar een mooie klassieke thee zoals een Sencha of een Darjeeling. Gaat het om geparfumeerd dan staan Jasmijn of de Pouchkine met zijn geurige bergamot toch hoog op de ranglijst. 


Ik ben de andere trotse eigenaar van Betjeman & Barton. Naast hardwerken - altijd met het einddoel voor ogen - kan ik genieten van de mooie dingen van het leven, zoals heerlijk uit eten, genieten van een mooi glas wijn of heerlijk met een speciaal biertje op het terras. Daarnaast kook ik graag. In mijn leven heb ik mooie reizen mogen maken, wat mijn horizon heeft verbreed en tegelijkertijd daarmee geleerd dat niets vanzelfsprekend is. Als het om thee gaat, geniet ik het meeste van de kruidenvarianten. En ben ik aan het werk op kantoor, dan is het zetten van een kopje Lapsang Souchong voor mij een extra genietmomentje ofwel mijn vloeibare sigaartje.