70 min.
6 pers.

Chocolade & Blackberry Lava Cake

Ingrediënten :

  • 90g Venezuelan Gold 72 Las Trincheras 100% cacao, grof gehakt
  • 75 g gezouten boter
  • 2 grote eieren
  • 90 g basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 20 g gemalen amandelen
  • 1 eetlepel Kirsch (optioneel)
  • 100 g bramenpuree, gezoet  of goede kwaliteit braambessenjam of een andere confiture van donker fruit
  • 6 x 75 ml vormpjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor de 170 ° C. Beboter de binnenkant van de vormpjes goed en leg ze op een bakplaat. Smelt de cacao en de boter au bain-marie in een vuurvaste kom. Indien de cacao goed gesmolten is haal dan de kom van het vuur. Klop de eieren, poedersuiker en vanille-essence tot licht, dik en romig in een aparte kom. Spatel vervolgens de gesmolten cacao en boter door het eimengel tot het gelijkmatig gemengd is.

Meng vervolgens in een aparte kom de gemalen amandelen en de de Kirsch of bramenconfiture. Doe 2 theelepels van het puree op de bodem van ieder schaaltje, en vul het dan vervolgens op met het eimengsel. 

Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten, tot de cake mengsel mooi bruin is en het vruchtenmengsel borrelt rond het deegbeslag.Haal uit de oven en laat het afkoelen gedurende ongeveer 5 minuten. Serveer het heerlijk met slagroom, of een bolletje ijs. 

 

Gebruikte producten

Willie's Cacao Repen - Las Trincheras Gold Venezuelan 72%

€ 2,95
Meer informatie

Belberry - Bramen Confiture

€ 4,50
Meer informatie