35 min.
6 pers.

Vijgen & Geitenkaastaartje

Ingrediënten
  • Kant-en-klaar bladerdeegblad
  • 4 vijgen
  • 140 g geitenkaas
  • 200 g mascarponekaas
  • 3 eetlepels Sarah's Acacia Honey met walnoten
  • Olie voor het invetten van de bakvormen

Bereiding

Verwarm de oven tot 190 ° c. Bereid de afzonderlijke bakvormen voor door ze goed in te vetten en laat ze in de koelkast afkoelen. Bekleed de bakvormen met het deeg en prik met een vork een paar gaatje in de bodem. Bedek de vormpjes met bakpapier en vul het met wat bakbonen. Bak ze ongeveer 7 minuten tot ze een heel licht gouden kleur hebben. Verwijder het bakpapier en de bakbonen.

Meng in een kom 90 g geitenkaas en de mascarpone goed door elkaar en vul de bakvormen met het mengsel. Strijk het glad en bedek met plakjes van de overgebleven geitenkaas. Breng de taartjes terug in de oven en bak 5 minuten tot het deeg mooi goudbruin is en de geitenkaas is gesmolten.

Snijd de vijgen in plakjes en voeg ze toe op de taartjes en besprenkel ½ eetlepel van Sarah's Acacia Honey met walnoten over elke voltooide taart. Serveer onmiddellijk.

Gebruikte producten

Sarah's Honey met Walnoten

€ 6,95
Meer informatie